Pitanja - Filozofija

Filozofska soba – moderna filozofija

Comments Off on Filozofska soba – moderna filozofija 25 March 2018

Moderna filozofija Bekon – Dekart – Spinoza – Lok – Lajbnic – Hjum

U ovoj virtuelnoj filozofskoj sobi trebalo bi da dođete do njenog kraja i rešenja na poslednjoj njenoj stranici. Najpre pročitajte uvodnu priču, onda rešite test na Classmarkeru, a zatim pronađite samu “sobu” i rešenje.

Uvodna priča:

Malo je poznato da je Šerlok Holms imao tetku sa kojom je u detinjstvu provodio leta, a koja je volela filozofiju. Jednom, kada se Šerlok spremao da je poseti, htela je da mu da nešto vredno, ali da sve začini nizom zadataka koje treba rešiti da bi se došlo do nagrade. Kada je stigao u njenu kuću, čuvenog detektiva je na stolu čekala hrpa spisa o modernoj filozofiji, počev sa Bekonom, a zaključno sa Hjumom. U spisima su se nalazili odgovori koji vode ka tajnoj sobi sa sefom, a na stolu je bio i papir sa 12 pitanja. Holms nije bio potpuni laik za filozofiju, ali je, pre polaska, preduzeo potrebne pripreme kako bi dovoljno brzo odgovorio na pitanja. Tetka je ostavila cedulju na kojoj je pisalo da dela filozofa otvaraju sefove koji se nalaze iza njihovih slika, a da je za otvaranje sefa potrebna samo jedna reč napisana velikim slovom, ako ih ima, sa kvačicama.

Ovaj test ponavlja zadatak koji je pred sobom imao Holms.

Početak je na Classmarkeru, a test počinje u nedelju 25.03.2018. u 20.00.

Šerlok je imao samo sat vremena na raspolaganju da reši test, a vi možete raditi i duže, mada, naravno, treba test uraditi što brže.

ps.

Odgovor na pitanje sa testa na Classmarkeru je uvek jedna reč, pisana na latinici sa početnim malim slovom, sa dijakritičkim znacima “kvačicama” na ćčš itd, a koja bi stajala iznad donje linije u pitanju, u primerenoj gramatičkoj formi.

SHARES
Share on FacebookShareTweet on TwitterTweet

Comments are closed.

© 2024 Kratka istorija filozofije. Powered by WordPress.

Daily Edition Theme by WooThemes - Premium WordPress Themes